Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

För att få samma effekt som på bilden – smält försiktigt ett paket blockchoklad 100g i mikron. Ta ut tårtan ur frysen och häll chokladen i cirklar eller annat mönster ovanpå. Sätt genast in i frysen igen och låt stelna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skilj äggulorna från äggvitorna och lägg dem i varsin bunke.
  2. Vispa sockret och äggulorna pösigt. Rör i vaniljsockret. Blanda i philadelphiaosten.
  3. Vispa grädden i en egen bunke och rör ihop med det andra.
  4. Vispa äggvitorna hårt i en egen ren bunke och vänd sedan försiktigt ned dem i smeten.
  5. Krossa kexen och lägg hälften av detta på botten av en rund form med löstagbar botten.
  6. Häll i smeten och strö resten av kexsmulorna ovanpå. Ställ in i frysen 7-8 timmar.
  7. Tag ut kakan 15–30 minuter i rumstemperatur före servering.
  8. Dekorationstips: För att få samma effekt som på bilden – smält försiktigt ett paket blockchoklad (100g) i mikron. Ta ut tårtan ur frysen och häll chokladen i cirklar eller annat mönster ovanpå. Sätt genast in i frysen igen och låt stelna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.