För att få samma effekt som på bilden – smält försiktigt ett paket blockchoklad 100g i mikron. Ta ut tårtan ur frysen och häll chokladen i cirklar eller annat mönster ovanpå. Sätt genast in i frysen igen och låt stelna.
Instruktioner
- Skilj äggulorna från äggvitorna och lägg dem i varsin bunke.
- Vispa sockret och äggulorna pösigt. Rör i vaniljsockret. Blanda i philadelphiaosten.
- Vispa grädden i en egen bunke och rör ihop med det andra.
- Vispa äggvitorna hårt i en egen ren bunke och vänd sedan försiktigt ned dem i smeten.
- Krossa kexen och lägg hälften av detta på botten av en rund form med löstagbar botten.
- Häll i smeten och strö resten av kexsmulorna ovanpå.
Ställ in i frysen 7-8 timmar.
- Tag ut kakan 15–30 minuter i rumstemperatur före servering.
- Dekorationstips:
För att få samma effekt som på bilden – smält försiktigt ett paket blockchoklad (100g) i mikron. Ta ut tårtan ur frysen och häll chokladen i cirklar eller annat mönster ovanpå. Sätt genast in i frysen igen och låt stelna.
Publicerat den
1 september 2010
Liknande recept
Skriv kommentar