Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake-brownies med kola och blåbär

 
  • Serverar: 18-20 portioner
Skriv ut

Saftiga, söta och supergoda cheesecakebrownies med kolatopp! Glutenfria.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Dela chokladen i mindre bitar. Placera choklad och smör i en kastrull och smält på svag värme. Rör tills du har en slät blandning. Ta av och låt svalna.
  3. Vispa samman ägg, socker och vaniljsocker. Tillsätt den nu svala chokladblandningen. Vispa tills det blandats väl. Blanda övriga torra ingredienser och sikta ner i smeten. Blanda om noga.
  4. Häll smeten i en form, ca 20x20 cm stor och klädd med bakplåtspapper. Blanda alla ingredienser till toppingen i en skål. Vispa till en slät smet. Bred ut blandningen jämnt över kakan.
  5. Grädda i ugnen mitt i 30-35 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna. Placera gärna kakan kallt. Skär kakan i rutor, ca 3x3 cm stora.
  6. Lägg ihop två rutor med kolasås (karamelliserad mjölk) emellan. Låt kakorna vila kallt några minuter. Vid serveringen toppas kakorna med kolasås och garneras med blåbär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.