Cheesecake med apelsinsmak och på cholkladbotten - mums...
Passande som efterrätt i adventstider och kring jul med garnering av apelsinfiléer och riven mörk choklad
Instruktioner
- Krossa kexen i matberedaren till smulor och tillsätt smält smör.
Fördela smulorna i muffinsformarna och tryck ut dem i botten.
- Tvätta apelsinen noga.
Vispa äggulor och socker vitt och fluffigt. Rör i apelsinskal och färskost.
Vispa grädden och vänd ner den i smeten.
- Fördela smeten i formarna och ställ in dem i frysen i ca 3 timmar eller över natten.
- Ta ut formarna ur frysen ca 10 minuter innan de ska serveras.
Ta av pappersformarna och garnera cheesecaken med utskurna apelsinfiléer och riven choklad.
- Lycka till! Njut
Publicerat den
8 november 2009
Liknande recept
Recept från www.maghalsa.se
Sponsrat
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej! Gjorde dessa till efterrätt i helgen. Jättebra att ha färdiga i frysen! Goda också!! De stod framme ca.15 min. innan servering. "Glassen" var då mjuk men botten stenhård. Fick använda kniv för att kunna dela och ändå var den hård. Vad kan jag gjort för fel? Annars var jag jättenöjd!
...skippa smöret till botten, smula bara sönder kakorna så blir botten inte hård. Blir lite smuligt istället visserligen men blir gott ändå, och lättare att äta.
Underbar, det höll hela familjen med om. Botten blev dock stenhård, får pröva utan smör nästa gång. Trots stenhård botten är den ändå väldigt god :)
En kanongod efterrätt. Visst blev botten hård men vad gör det när den var så jättegod.
Jättegott:) Jag tog bara ca 1,5 msk smält margarin till botten. Smör blir hårdare än margarin. Det blev lagom hårt.