Jättegod och förhållandevis smal cheesecake. Så här års pyntar jag den med kiwi, på sommaren blir det hallon.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Smula kexen i en bunke. Smält smör eller margarin i en kastrull. Häll fettet över kexen och blanda allt väl.
- Lägg kexsmulorna i en smord springform (cirka 23 cm i diameter), tryck med baksidan av en sked så att kexsmulorna packas i formen.
- Grädda i mitten av ugnen i 5 minuter.
- Fyllning:
Kör keson slät med en mixerstav eller i en matberedare. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt vaniljsocker, salt och keso. Bred smeten över bottnen.
- Grädda kakan i ytterligare 20 minuter, smeten ska ha stelnat. Låt cheesecaken kallna.
- Skala och skär kiwin i tunna skivor och lägg frukten ovanpå. Servera kakan rumstempererad eller kylskåpskall.
Publicerat den
28 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar