Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake light

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Jättegod och förhållandevis smal cheesecake. Så här års pyntar jag den med kiwi, på sommaren blir det hallon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smula kexen i en bunke. Smält smör eller margarin i en kastrull. Häll fettet över kexen och blanda allt väl.
  3. Lägg kexsmulorna i en smord springform (cirka 23 cm i diameter), tryck med baksidan av en sked så att kexsmulorna packas i formen.
  4. Grädda i mitten av ugnen i 5 minuter.
  5. Fyllning: Kör keson slät med en mixerstav eller i en matberedare. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt vaniljsocker, salt och keso. Bred smeten över bottnen.
  6. Grädda kakan i ytterligare 20 minuter, smeten ska ha stelnat. Låt cheesecaken kallna.
  7. Skala och skär kiwin i tunna skivor och lägg frukten ovanpå. Servera kakan rumstempererad eller kylskåpskall.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.