Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med ananas

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En kall cheesecake, har inte testat denna med annanas i men kan tänka mig att denna smälter i munnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Krossa Digestivekexen, smält smöret och blanda ihop med kexen. Pressa ner kexmassan som en botten i en rund form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  3. Grädda den i 5-10 minuter eller tills den blivit lätt gyllenbrun och torr. Tag ut den och låt kallna.
  4. Låt ananasen rinna av väl. Vispa grädden med elvisp och blanda ner Créme Bonjour, krossad ananas och socker.
  5. Häll smeten i formen och bred ut den jämnt. Ställ formen i kylen i ca 3 timmar före servering.
  6. Serveringsförslag: Värm försiktigt jordgubbar, vatten och vaniljen i en kastrull. Låt svalna och ställ i kyl.
  7. Skär ut portionsbitar av cheesecaken och ringla lite jordgubbssås över kakan.
  8. Njuut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.