En amerikansk klassiker som får ett nytt spännande liv med ananas och krossad svartpeppar.
Syrlig passionsfrukt dämpar cheesecakes sötma
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°
- Mixa kexen till kakbottnen tillsammans med kokosflingorna. Smält smöret och rör ner det i blandningen. Platta ut blandningen i en form med löstagbar botten och grädda i 10 minuter i mitten av ugnen. Ta ut botten och låt den svalna.
Ställ sedan i kylen för att kallna.
- Blötlägg gelantinet i kallt vatten. Skär ananasen i bitar och mixa den. Koka upp ananasmixet tillsammans med socker, kokosmjölk, svartpepparkross och rom. Låt svalna något.
- Ta upp gelantinet och rör ner det i ananasröran, blanda om tills gelantinet smält och blandningen svalnat. Rör ihop den med kesella och crème fraiche, häll smeten i den kalla kakbottnen och släta till ytan.
Ställ kakan i kylen i 2 timmar.
- Sås: Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna.
Koka ihop vanilj, socker och apelsinjuice.
Rör ut majsstärkelsen i vattnet och red av såsen till simmig konsistens.
Dela passionsfrukterna, gröp ut fruktköttet och rör ner i blandningen.
Låt svalna till rumstemperatur.
- Lossa kanterna på formen. Doppa en vass kniv i ljummet vatten och skär ut åtta tårtbitar.
Dekorera varje bit med krossad ananas och svartpeppar samt med apelsin- och passionsfruktssåsen.
- Njut!
Publicerat den
18 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar