Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med ananas och passionsfrukt

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En amerikansk klassiker som får ett nytt spännande liv med ananas och krossad svartpeppar. Syrlig passionsfrukt dämpar cheesecakes sötma

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°
  2. Mixa kexen till kakbottnen tillsammans med kokosflingorna. Smält smöret och rör ner det i blandningen. Platta ut blandningen i en form med löstagbar botten och grädda i 10 minuter i mitten av ugnen. Ta ut botten och låt den svalna. Ställ sedan i kylen för att kallna.
  3. Blötlägg gelantinet i kallt vatten. Skär ananasen i bitar och mixa den. Koka upp ananasmixet tillsammans med socker, kokosmjölk, svartpepparkross och rom. Låt svalna något.
  4. Ta upp gelantinet och rör ner det i ananasröran, blanda om tills gelantinet smält och blandningen svalnat. Rör ihop den med kesella och crème fraiche, häll smeten i den kalla kakbottnen och släta till ytan. Ställ kakan i kylen i 2 timmar.
  5. Sås: Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Koka ihop vanilj, socker och apelsinjuice. Rör ut majsstärkelsen i vattnet och red av såsen till simmig konsistens. Dela passionsfrukterna, gröp ut fruktköttet och rör ner i blandningen. Låt svalna till rumstemperatur.
  6. Lossa kanterna på formen. Doppa en vass kniv i ljummet vatten och skär ut åtta tårtbitar. Dekorera varje bit med krossad ananas och svartpeppar samt med apelsin- och passionsfruktssåsen.
  7. Njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.