Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med Apetinaost

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8-12 portioner
Skriv ut

Förrätt eller buffé, ljummen eller kall. En cheesecake med många möjligheter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut smul-blandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 7 min.
  3. Vispa ihop kvarg och ägg till en slät kräm.
  4. Finhacka tomaterna. Rör ner tomat, salt och peppar. Smula osten grovt. Fördela osten på botten och häll över kvarg-blandningen. Grädda ytterligare ca 30 min.
  5. Låt cheesecaken svalna något.
  6. Skär körsbärstomaterna i halvor. Blanda tomater och basilikablad försiktigt. Lägg upp det i en hög på cheesecaken.
  7. Denna cheesecake, som liknar en paj, kan serveras ljummen eller kall. Utmärkt att förbereda dagen innan och kan serveras som förrätt. Passar även som vegetarisk rätt på en buffé eller som tillbehör till skinka eller grillad kyckling.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • wennerstenl 14 juni 2012

    Så himla gott. Jag gjorde denna till rostad hel potatis i ugn som jag serverade med kyckling med sweetchili, honung och lime. Antingen på grill eller i ugn. Super med detta "paj" till och lika god som nattamat, kall i kylen.

  • fridus87 7 november 2012

    Mycket gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.