Lagas i god tid och serveras lättfryst.
Instruktioner
- Krossa kexen, gärna i mixer. Smält 50 g av smöret och tillsätt det tillsammans med sirapen. Kläm ut smuldegen i botten av en springform, ca 24-26 cm i diameter.
- Mosa eller mixa bananerna helt släta, tillsätt citronsaft och rivet citronskal. Grovhacka ca 20 g av chokladen och rör ner i blandningen. Blanda ner socker och färskost och rör slätt.
- Vispa 2 dl av grädden hårt och vänd försiktigt ner den i banansmeten. Bred ut den jämnt i formen och ställ i frysen.
- Under tiden som kakan kyls så gör du chokladtryffeln.
- Grovhacka resterande choklad, koka upp 1 ½ dl av grädden och tillsätt det kvarvarande smöret.. Ta av från plattan, tillsätt chokladen och vispa tills den smält. Blanda ner vaniljsockret.
- Låt svalna tills den börjar tjockna men fortfarande går att röra.
- Bred chokladtryffeln i ett jämnt lager över den kalla kakan och frys den över natten.
- Ta fram den ca en halvtimme före serveringen och dekorera den med riven, vit choklad.
Publicerat den
17 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegod kaka, gjorde succé hos oss. Denna kommer att göras på nytt :)