Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med banan och chokladtryffel

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Lagas i god tid och serveras lättfryst.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa kexen, gärna i mixer. Smält 50 g av smöret och tillsätt det tillsammans med sirapen. Kläm ut smuldegen i botten av en springform, ca 24-26 cm i diameter.
  2. Mosa eller mixa bananerna helt släta, tillsätt citronsaft och rivet citronskal. Grovhacka ca 20 g av chokladen och rör ner i blandningen. Blanda ner socker och färskost och rör slätt.
  3. Vispa 2 dl av grädden hårt och vänd försiktigt ner den i banansmeten. Bred ut den jämnt i formen och ställ i frysen.
  4. Under tiden som kakan kyls så gör du chokladtryffeln.
  5. Grovhacka resterande choklad, koka upp 1 ½ dl av grädden och tillsätt det kvarvarande smöret.. Ta av från plattan, tillsätt chokladen och vispa tills den smält. Blanda ner vaniljsockret.
  6. Låt svalna tills den börjar tjockna men fortfarande går att röra.
  7. Bred chokladtryffeln i ett jämnt lager över den kalla kakan och frys den över natten.
  8. Ta fram den ca en halvtimme före serveringen och dekorera den med riven, vit choklad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ramona78 22 augusti 2010

    Jättegod kaka, gjorde succé hos oss. Denna kommer att göras på nytt :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.