Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med blåbär

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Här har jag valt blåbär men du väljer dina egna favoritbär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 175°
  2. Krossa pepparkakor och digestivekex fint. Smält matfettet och rör samman det med kaksmulorna.
  3. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ formen kallt.
  4. Rör samman Philadelpiaost med rivet citronskal, socker och salt till en slät kräm.
  5. Tillsätt äggen, ett i taget, under fortsatt kraftig omrörning. Häll fyllningen i formen.
  6. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 minuter.
  7. Rör ut gräddfilen med socker och vaniljsocker.
  8. Stäng värmen i ugnen och ta ut kakan. Bred gräddfilen över och ställ tillbaka kakan. Låt den stå ca 5 minuter i eftervärmen.
  9. Låt kakan kallna och garnera med rostade mandelspån och blåbär.
  10. Tips! Vi använder lätt Philadelphiaost i cheesecaken och sparar därmed in på kalorierna utan att smaken försämras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.