Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med browniebotten

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Den blir vackert randig i tre lager.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200 grader.
  2. Smält margarinet och blanda med övriga ingredienser till botten. Häll smeten i en smord springform. 26 cm. i diameter. Grädda i ca 25 min. Låt kallna.
  3. Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter.
  4. Blanda kesella, crème fraiche, florsocker och vaniljsocker i en kastrull. Värm försiktigt på svag värme under omrörning. Får inte koka för då skär det sig. Krama ur gelatinbladen och rör ner i fyllningen. Rör tills det har smält.
  5. Vispa grädde och rör ner i fyllningen. Dela upp i två bunkar.
  6. Mixa de tinade väl avrunna jordgubbarna grovt. Blanda jordgubbarna i den ena delen av satsen av fyllningen. Häll jordgubbsfyllningen i formen med browniebotten. Ställ in i kylen i minst 1 timma.
  7. När ytan stelnat, häll den vita fyllningen över och låt den stelna ytterligare i kylen i ca 4 tim. Garnera med "frostade" jordgubbar. Doppa dem i äggvita och socker

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.