Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med choklad

 
  • Serverar: 14 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Mycket god chokladcheeskake receptet från Elisabeth Johansson.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kör smör, socker, vaniljsocker, vetemjöl och kakao i mixern till en tjock och jämn smet.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en springform, 24 cm i diameter, och smörj kanterna. Häll i smeten och jämna till ytan. Sätt in formen i kylen.
  3. Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Hacka chokladen och smält den i mikron på låg effekt, rör om emellanåt så att den inte blir bränd.
  5. Mixa ihop färskost, ägg, socker och vaniljsocker. Tillsätt den smälta chokladen, grädde och kaffe och mixa till en jämn massa.
  6. Ta fram formen ur kylen och häll i fyllningen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 55 minuter. Ta ut kakan och låt svalna.
  7. Ställ in den i kylen och låt stå ett par timmar. Pudra över kakao innan kakan serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.