- Serverar: 14 portioner
- Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut
Mycket god chokladcheeskake receptet från Elisabeth Johansson.
Instruktioner
- Kör smör, socker, vaniljsocker, vetemjöl och kakao i mixern till en tjock och jämn smet.
- Lägg ett bakplåtspapper i botten på en springform, 24 cm i diameter, och smörj kanterna. Häll i smeten och jämna till ytan. Sätt in formen i kylen.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Hacka chokladen och smält den i mikron på låg effekt, rör om emellanåt så att den inte blir bränd.
- Mixa ihop färskost, ägg, socker och vaniljsocker. Tillsätt den smälta chokladen, grädde och kaffe och mixa till en jämn massa.
- Ta fram formen ur kylen och häll i fyllningen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 55 minuter. Ta ut kakan och låt svalna.
- Ställ in den i kylen och låt stå ett par timmar. Pudra över kakao innan kakan serveras.
Publicerat den
16 december 2012
Liknande recept
Skriv kommentar