Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med choklad och hallonsås

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

En lite annorlunda cheesecake med chokladsmak. Jättegod!

Ingredienser

Instruktioner

1.Krossa kexen fint tillsammans med vaniljsocker. Smält matfettet och rör ner det i smulorna. Tryck ut smulblandningen i en form med löstagbar kant. Baka mitt i ugnen ca 7 minuter i 175 grader. 2. Vispa samman osten med ägg och socker till en slät smet. Bryt chokladen i mindre bitar och smält den i vattenbad eller i mikron. Rör ner ca 1 dl av ostmassan i chokladen under kraftig vispning. Fortsätt tills osten är slut och allt är väl blandat. 3. Häll chokladsmeten i formen och jämna till ytan lite. Ställ tillbaka formen mitt i ugnen och grädda kakan ca 25 minuter. Låt kakan svalna minst 20 minuter. 4. Rör samman lätt crème fraiche med vanlig crème fraiche, florsocker och vaniljsocker. Bred det över kakan. Grädda kakan i ytterligare ca 15 minuter. Låt gärna kakan kallna innan den ska serveras. Garnera med färska hallon och mynta. Mixa eller passera de tinade hallonen i en sil till såsen. Smaka av med socker, och bjud hallonsåsen till kakan.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • Lilljeppe 4 april 2008

    Väldigt god tårta. Jag hade ljus choklad och det fungerade utmärkt. 4 i betyg från mig

  • lollol 24 januari 2010

    Riiktigt god.. men inte sådär så att man vill bada i den. Hade bara jordgubbar så det vart jordgubbsås istället, men supersmask! (:

  • VixenMaria 20 juli 2011

    God! Även om jag inte cheesecakes är min favorit. Tycker om kladdiga desserter, och det brukar sällan cheesecakes bli. :-)

  • Gaen 18 november 2011

    Åh hade hoppats så mycket på denna! Den ser så fantastiskt god ut, men icke. Tyvärr, den föll varken mig eller sambon i smaken :(

  • Faha86 6 september 2012

    Den här cheese caken är så lätt att göra med den bästa konsistensen, verkligen super god. Helt klart en femma av mig ;)

  • Killercupcale 16 december 2012

    Tyvärr inte alls vad jag förväntat mig. Botten blev för smörig och fastnade i formen. Chokladdelelen smakade väldigt salt och passade inte alls med det översta lagret. Rekommenderar att INTE göra denna cheesecake!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.