Instruktioner
1.Krossa kexen fint tillsammans med vaniljsocker. Smält matfettet och rör ner det i smulorna. Tryck ut smulblandningen i en form med löstagbar kant. Baka mitt i ugnen ca 7 minuter i 175 grader.
2. Vispa samman osten med ägg och socker till en slät smet. Bryt chokladen i mindre bitar och smält den i vattenbad eller i mikron. Rör ner ca 1 dl av ostmassan i chokladen under kraftig vispning. Fortsätt tills osten är slut och allt är väl blandat.
3. Häll chokladsmeten i formen och jämna till ytan lite. Ställ tillbaka formen mitt i ugnen och grädda kakan ca 25 minuter. Låt kakan svalna minst 20 minuter.
4. Rör samman lätt crème fraiche med vanlig crème fraiche, florsocker och vaniljsocker. Bred det över kakan. Grädda kakan i ytterligare ca 15 minuter. Låt gärna kakan kallna innan den ska serveras. Garnera med färska hallon och mynta. Mixa eller passera de tinade hallonen i en sil till såsen. Smaka av med socker, och bjud hallonsåsen till kakan.
Väldigt god tårta. Jag hade ljus choklad och det fungerade utmärkt. 4 i betyg från mig
Riiktigt god.. men inte sådär så att man vill bada i den. Hade bara jordgubbar så det vart jordgubbsås istället, men supersmask! (:
God! Även om jag inte cheesecakes är min favorit. Tycker om kladdiga desserter, och det brukar sällan cheesecakes bli. :-)
Åh hade hoppats så mycket på denna! Den ser så fantastiskt god ut, men icke. Tyvärr, den föll varken mig eller sambon i smaken :(
Den här cheese caken är så lätt att göra med den bästa konsistensen, verkligen super god. Helt klart en femma av mig ;)
Tyvärr inte alls vad jag förväntat mig. Botten blev för smörig och fastnade i formen. Chokladdelelen smakade väldigt salt och passade inte alls med det översta lagret. Rekommenderar att INTE göra denna cheesecake!!