Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med choklad och ingefära

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Choklad och ingefära blir som gifta tillsammans!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en 20 cm rund sockerkaksform med löstagbar botten med smält smör och klä kanterna med smörgåspapper.
  2. Lägg ingefärskakorna i en tjock plastpåse och smula sönder dem med hjälp av en kavel. Smält smöret och tillsätt kaksmulor och cacaopulver. Rör om ordentligt.
  3. Tryck ner smeten i formens botten.
  4. Vispa mascarpone, mjölk, florsocker och en halv msk ingefärslag. Rör sedan ner den finrivna chokladen.
  5. Skeda upp smeten över kakbottnen och ställ kallt i kylskåpet i minst en timme.
  6. Till serveringen; lyft upp kakan ut formen och dekorera med några tunna skivor kanderad ingefära.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.