Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med chokladbitar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Cheesecake med chokladbitar

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 150°C. Smörj en springform, 22 cm i diameter. Lägg kex krosset i en bunke, blanda ner kakaopulver och socker och rör ner det smälta smöret. Stjälp över massan i den smorda formen och tryck fast den ordentligt mot botten och halvvägs upp längs sidorna med baksidan av en sked. Ställ formen i kylskåp medan du gör fyllningen. Lägg ost, vaniljsocker och strösocker i en mixer och blanda på låg hastighet till en mycket slät smet. (Man kan också röra med träsked men det är arbetsamt.) Tillsätt äggen lite i taget och öka hastigheten allt eftersom smeten mjuknar. Häll till sist ner gräddfilen. Rör ner den hackade chokladen med en stor metallsked. Häll fyllningen i kex skalet och grädda i cirka 1 timme och 15 minuter eller tills fyllningen nätt och jämnt stelnat. Kakan sjunker gärna ihop och spricker medan den svalnar, så låt den stå kvar i ugnen och svalna långsamt i cirka 1 timme - slå bara av värmen och lämna luckan lite på glänt. Ta ut kakan ur ugnen och låt den kallna helt på galler. Täck över den och ställ i kylskåp över natten innan du lossar den ur formen. Riv vit choklad över före servering. Bör ätas inom 4 dagar. Förvara kakan väl övertäckt i kylskåp.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • nordan71 15 oktober 2010

    Mycket god! Uppskattad av familjen :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.