Instruktioner
Sätt ugnen på 150°C. Smörj en springform, 22 cm i diameter.
Lägg kex krosset i en bunke, blanda ner kakaopulver och socker och rör ner det smälta smöret. Stjälp över massan i den smorda formen och tryck fast den ordentligt mot botten och halvvägs upp längs sidorna med baksidan av en sked. Ställ formen i kylskåp medan du gör fyllningen.
Lägg ost, vaniljsocker och strösocker i en mixer och blanda på låg hastighet till en mycket slät smet. (Man kan också röra med träsked men det är arbetsamt.)
Tillsätt äggen lite i taget och öka hastigheten allt eftersom smeten mjuknar. Häll till sist ner gräddfilen. Rör ner den hackade chokladen med en stor metallsked.
Häll fyllningen i kex skalet och grädda i cirka 1 timme och 15 minuter eller tills fyllningen nätt och jämnt stelnat. Kakan sjunker gärna ihop och spricker medan den svalnar, så låt den stå kvar i ugnen och svalna långsamt i cirka 1 timme - slå bara av värmen och lämna luckan lite på glänt.
Ta ut kakan ur ugnen och låt den kallna helt på galler. Täck över den och ställ i kylskåp över natten innan du lossar den ur formen.
Riv vit choklad över före servering. Bör ätas inom 4 dagar. Förvara kakan väl övertäckt i kylskåp.
Mycket god! Uppskattad av familjen :)