Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med chokladtäcke

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Nu förgyller vi kakbaket med de röda bären i alla former. Frasiga marängbakelser, mördegsformar med mandelmassa, långpannerutor och chokladcheesecake får söt smak av sommar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa kexen med florsockret i en matberedare/mixer. Häll över smält smör och kör samman till en smuldeg. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar botten (27 cm i diam), en bit upp mot kanten. Grädda i 175 grader, ca 10 min. Ta ut bottnen och låt svalna något.
  2. Vispa ihop färskost, socker, vaniljsocker och ägg till en slät smet. Häll smeten över kexbottnen och grädda i ytterligare 30-35 min. Låt svalna.
  3. Smält hackad vit choklad i en bunke över sjudande vattenbad. Obs! Bunkens botten bör inte nå vattnet i kastrullen.
  4. Ta upp bunken, tillsätt créme fraiche och äggula under omrörning. Bred chokladen på kakan och ställ in i kyl för att stelna, 4-5 tim eller över natten. Garnera med jordgubbar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.