- Serverar: 10-12 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Nu förgyller vi kakbaket med de röda bären i alla former. Frasiga marängbakelser, mördegsformar med mandelmassa, långpannerutor och chokladcheesecake får söt smak av sommar.
Instruktioner
- Krossa kexen med florsockret i en matberedare/mixer. Häll över smält smör och kör samman till en smuldeg. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar botten (27 cm i diam), en bit upp mot kanten. Grädda i 175 grader, ca 10 min. Ta ut bottnen och låt svalna något.
- Vispa ihop färskost, socker, vaniljsocker och ägg till en slät smet. Häll smeten över kexbottnen och grädda i ytterligare 30-35 min. Låt svalna.
- Smält hackad vit choklad i en bunke över sjudande vattenbad. Obs! Bunkens botten bör inte nå vattnet i kastrullen.
- Ta upp bunken, tillsätt créme fraiche och äggula under omrörning. Bred chokladen på kakan och ställ in i kyl för att stelna, 4-5 tim eller över natten. Garnera med jordgubbar.
Publicerat den
14 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar