Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med citron och honung

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Recept jag haft i ca 20 år.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa kexen och blanda med smör, socker, kanel och kardemumma. Tryck ut kexen i en form med löstagbar kant. Ställ kallt 30 minuter.
  2. Blanda färskost, honung, yoghurt, citronsaft + skal till en slät massa. Lös gelatinet i vattnet. Vänd ner gelatinet i ostmassan.
  3. Bred ut smeten i formen. Låt stelna ca 3 timmar i kylen. Lossa kakan och garnera med kiwifrukt i skivor, strax innan servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • clonesse 10 mars 2009

    Gjorde en annan variant som vart riktigt lyckad! Botten som ovan. Fyllning; 200g philadelphiaost, 200g kesella gourmet, 50g flytande honung, 150g turkisk 10% yoghurt, ½-1 dl mixad mango, saft och skal av en citron samt 4 gelatinblad (som blöts i vatten i 10 minuter och sedan får smälta i kastrull). Man rör ihop allt utom gelatinen som rörs i sist. Den vart inte alls söt utan lagom!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.