Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med citrus

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Härligt sötsyrlig cheesecake som toppas med en apelsinspegel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula eller mixa kexen fint. Tillsätt smält smör, rivet citronskal och apelsinskal, blanda till en smulig massa. Tryck ut massan i 6 portionsringar eller i en form med löstagbar kant ca 22 cm i diameter.
  2. Rör kesella och socker slätt. Tillsätt apelsinskal. Blötlägg gelatinet i lite kallt vatten 5 minuter. Ta upp gelatinet och smält det på svag värme i en kastrull.
  3. Rör ner lite apelsinkesella i gelatinet och blanda noga. Rör sedan ner blandningen i apelsinkesellan. Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i smeten. Fördela fyllningen i formarna eller formen. Ställ i kyl i minst 4 timmar för att stelna.
  4. Koka upp apelsinjuice och gelésocker och låt koka i ca ½ minut. Låt svalna och skeda toppingen över bakelserna. Låt stelna och dekorera med filéer av grapefrukt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.