Härligt sötsyrlig cheesecake som toppas med en apelsinspegel.
Instruktioner
- Smula eller mixa kexen fint. Tillsätt smält smör, rivet citronskal och apelsinskal, blanda till en smulig massa.
Tryck ut massan i 6 portionsringar eller i en form med löstagbar kant ca 22 cm i diameter.
- Rör kesella och socker slätt. Tillsätt apelsinskal. Blötlägg gelatinet i lite kallt vatten 5 minuter. Ta upp gelatinet och smält det på svag värme i en kastrull.
- Rör ner lite apelsinkesella i gelatinet och blanda noga. Rör sedan ner blandningen i apelsinkesellan. Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i smeten.
Fördela fyllningen i formarna eller formen. Ställ i kyl i minst 4 timmar för att stelna.
- Koka upp apelsinjuice och gelésocker och låt koka i ca ½ minut. Låt svalna och skeda toppingen över bakelserna.
Låt stelna och dekorera med filéer av grapefrukt.
Publicerat den
5 mars 2012
Liknande recept
Skriv kommentar