En god tårta som kan ligga i frysen och vänta på att bli serverad. Uppskatad av såväl stora som små. Räkna med att du kan spara tårtan upp till 2 månader i frysen
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Krossa kex och kakor och blanda med smör och kakao. Tryck ut i en smord form med löstagbar kant ca 24 cm. Grädda ca 10 minuter i nedre delen av ugnen. Låt svalna.
- Vispa samman grädde och vaniljsocker. Blanda äggulor och ost till en slät smet. Vispa vitorna till styvt skum. Tillsätt sockret lite i taget. Blanda med den vispade grädden och vänd ner i äggsmeten. Hacka sönder daimen och vänd ner. Bred ut smeten på bottnen och släta till.
- Frys tårtan minst 2 timmar.
Ta ut tårtan ca 30 minuter före servering. Garnera med smulad daim. Vinbär och nektarinklyftor.
Publicerat den
22 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar