Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med daim

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En god tårta som kan ligga i frysen och vänta på att bli serverad. Uppskatad av såväl stora som små. Räkna med att du kan spara tårtan upp till 2 månader i frysen

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Krossa kex och kakor och blanda med smör och kakao. Tryck ut i en smord form med löstagbar kant ca 24 cm. Grädda ca 10 minuter i nedre delen av ugnen. Låt svalna.
  3. Vispa samman grädde och vaniljsocker. Blanda äggulor och ost till en slät smet. Vispa vitorna till styvt skum. Tillsätt sockret lite i taget. Blanda med den vispade grädden och vänd ner i äggsmeten. Hacka sönder daimen och vänd ner. Bred ut smeten på bottnen och släta till.
  4. Frys tårtan minst 2 timmar. Ta ut tårtan ca 30 minuter före servering. Garnera med smulad daim. Vinbär och nektarinklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.