Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med ganache och bär

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 4 timmar
Skriv ut

En fantastisk cheesecake som passar vid alla tillfällen. En garanterad hit!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med botten: Smula kexen i en matberedare tills det är fina smulor (ju större, ju svårare att sedan dela kakan). För över smulorna till en skål och häll över det smälta margarinet. Rör om med en sked tills smöret är jämt över alla smulor, du märker detta genom att allt har en brun ton. Tryck sedan ut smulorna i en pajform (förslagsvis 24cm i diameter). Ställ åt sidan.
  2. Blanda philadelphiaost och strösocker i en skål tills det är en smet. Ha sedan i vaniljsockret, rör noga. Ha sist i ägget och rör ordentligt till en fin, vit, jämn smet. Häll över smeten på smulbotten, bre ut så att det blir jämt över formen. Ställ i kylskåpet medan du gör ganachen.
  3. Dela chokladen i små bitar och lägg i en kastrull tillsammans med grädden. Smält chokladen under omrörning tills det inte finns några klumpar och det blivit en jämn sås. Häll över till en skål och vispa med elvisp i 10 minuter, då blir såsen tjockare och luftig, detta är nu en ganachesmet.
  4. Häll sedan ganachesmeten över cheesecaken. Ställ in i frysen i 4timmar, har du kexsmulorkvar från när du gjorde botten kan du strö över lite som topping.
  5. Servera tillsammans med valfria bär (jag använde hallon och blåbär, det blev superlyckat!)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.