Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med hallon och blåbär

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Har inte provat den

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mördegen: Sätt ugnen på 175 grader. Lägg mandelmassan och saltet i en matberedare. Mixa till dess att mandelmassan blivit smidig och tillsätt därefter smöret i små portioner. Häll i ägget och till sist mjölet. Var noga med att inte överarbeta degen när mjölet är tillsatt.
  2. Lägg degen på en lätt mjölad arbetsbänk och kavla ut den till en tjocklek av ca 2 mm. Fodra pajformen. Var noga med att trycka ner kanterna så att det inte blir någon luft mellan degen och formen. Ställ formen i frysen i ca 10 minuter. Baka formen direkt från frysen till dess att pajskalet är gyllene. Det tar ca 10-12 minuter.
  3. Fyllningen: Sätt ugnen på 150 grader. Smält chokladen i vattenbad eller försiktigt i mikrovågsugn. Vispa samman osten och sockret, vispa därefter i äggen till en slät kräm. Rör samman ett par matskedar ostkräm med den smälta chokladen, detta för att undvika att den varma chokladen skall sätta sig när den blandas med den kalla ostkrämen. Vispa sedan ner den smälta chokladen, citronsaften och citronskalet i ostkrämen. Häll upp i mördegsskalet. Grädda i ca 30-35 minuter. Smeten skall vara lite lös i mitten, den stelnar när den svalnar. När den svalnat något kan man ställa in den i kylen. Garnera med hallon och blåbär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.