Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med hallontopping

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Att karamellisera sockret till havregrynsbottnen är värt att prova men det går bra att göra en botten av Digestivekex och smör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält strösocker i en stekpanna tills det är gyllenbrunt. Akta så det inte bränns! Tillsätt smör och havregryn. Blanda och fördela massan i en springform. Låt kallna.
  2. Separera äggen. Vispa ihop gulor med socker, vaniljpulver och Maizena. Rör ner Kesella och färskost. Vispa vitorna och vänd ner dem försiktigt.
  3. Fördela fyllningen över bottnen. Grädda i 175º i ca 45-50 minuter tills fyllningen stannat. Låt kallna.
  4. Koka upp hallon och socker. Tryck massan genom en trådsil för att avlägsna kärnorna. Ge ett uppkok och tillsätt 2 strukna msk Maizena utrört i lite vatten.
  5. Låt svalna och tjockna innan den breds över den kalla kakan. Jämna till ytan och ställ i kyl att stelna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.