Att karamellisera sockret till havregrynsbottnen är värt att prova men det går bra att göra en botten av Digestivekex och smör.
Instruktioner
- Smält strösocker i en stekpanna tills det är gyllenbrunt. Akta så det inte bränns! Tillsätt smör och havregryn. Blanda och fördela massan i en springform. Låt kallna.
- Separera äggen. Vispa ihop gulor med socker, vaniljpulver och Maizena. Rör ner Kesella och färskost. Vispa vitorna och vänd ner dem försiktigt.
- Fördela fyllningen över bottnen. Grädda i 175º i ca 45-50 minuter tills fyllningen stannat. Låt kallna.
- Koka upp hallon och socker. Tryck massan genom en trådsil för att avlägsna kärnorna. Ge ett uppkok och tillsätt 2 strukna msk Maizena utrört i lite vatten.
- Låt svalna och tjockna innan den breds över den kalla kakan. Jämna till ytan och ställ i kyl att stelna.
Publicerat den
1 april 2012
Liknande recept
Skriv kommentar