Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med höstsmak

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Ibland får man lust att baka något festligt, men inte har tillgång till en ugn. Då är det här ljuvliga receptet på kanel- och äpplecheesecake ett bra alternativ.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med bottnen. Stöt kexen i en mortel eller finfördela dem i en matberedare. Smält matfettet. Blanda det sedan med kexsmulorna och sockret.
  2. Tryck ut kexblandningen så att den täcker bottnen och kanterna i en rund form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Låt sedan bottnen stå i kylen ca 30 minuter.
  3. Gör fyllningen. Skala och kärna ur och klyfta äpplena. Stek äppleklyftorna i matfettet tillsammans med socker och kanel. Lägg klyftorna på kexbottnen.
  4. Vispa grädden. Blanda ner kesella och smaksätt med vaniljsocker. Bred ut gräddkrämen över äpplena. Låt kakan stå i kylen ytterligare ca 30 minuter. Sikta över kanel över kakan strax innan den ska serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.