Ibland får man lust att baka något festligt, men inte har tillgång till en ugn. Då är det här ljuvliga receptet på kanel- och äpplecheesecake ett bra alternativ.
Instruktioner
- Börja med bottnen. Stöt kexen i en mortel eller finfördela dem i en matberedare. Smält matfettet. Blanda det sedan med kexsmulorna och sockret.
- Tryck ut kexblandningen så att den täcker bottnen och kanterna i en rund form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Låt sedan bottnen stå i kylen ca 30 minuter.
- Gör fyllningen. Skala och kärna ur och klyfta äpplena. Stek äppleklyftorna i matfettet tillsammans med socker och kanel. Lägg klyftorna på kexbottnen.
- Vispa grädden. Blanda ner kesella och smaksätt med vaniljsocker. Bred ut gräddkrämen över äpplena. Låt kakan stå i kylen ytterligare ca 30 minuter. Sikta över kanel över kakan strax innan den ska serveras.
Publicerat den
5 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar