Cheesecake och irish cream! Det låter superläckert och är det också!!!
Instruktioner
- Klä bottnen i en 20 cm stor springform med folie och pensla sidorna med olja. Lägg kakorna i en plastpåse och krossa dem med en kavel. Lägg smöret i kastrul och värm försiktigt tills det precis smält. Rör då ned det i kaksmulorna. Tryck fast kaksmeten i botten och ställ formen kallt i kylskåpet i en timme.
- Till fyllningen, smält block- och mjölkchoklad, rör om och ställ att svalna. Häll socker och créam cheese i en stor skål och vispa blandningen slät. Vänd sedan ner den vispade grädden. Vänd försiktigt ner smeten i den smälta chokladen och rör ner Irish cream.
- Skeda fyllningen över den kalla kakbottnen i formen och jämna till ytan. Täck över och ställ kallt i kylskåpet i minst två timmar, eller tills kakan känns fast. Lyft över till ett serveringsfat och skär i små tårtbitar. Servera tillsammans med en sked créam fraiche och färsk frukt.
Publicerat den
5 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar