Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med irish cream

 
Cheesecake med irish cream Cheesecake med irish cream
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Cheesecake och irish cream! Det låter superläckert och är det också!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klä bottnen i en 20 cm stor springform med folie och pensla sidorna med olja. Lägg kakorna i en plastpåse och krossa dem med en kavel. Lägg smöret i kastrul och värm försiktigt tills det precis smält. Rör då ned det i kaksmulorna. Tryck fast kaksmeten i botten och ställ formen kallt i kylskåpet i en timme.
  2. Till fyllningen, smält block- och mjölkchoklad, rör om och ställ att svalna. Häll socker och créam cheese i en stor skål och vispa blandningen slät. Vänd sedan ner den vispade grädden. Vänd försiktigt ner smeten i den smälta chokladen och rör ner Irish cream.
  3. Skeda fyllningen över den kalla kakbottnen i formen och jämna till ytan. Täck över och ställ kallt i kylskåpet i minst två timmar, eller tills kakan känns fast. Lyft över till ett serveringsfat och skär i små tårtbitar. Servera tillsammans med en sked créam fraiche och färsk frukt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.