Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med jordgubb och lime

 
  • Serverar: 11-13 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

God cheesecake som passar som efterrätt en varm sommardag eller lika bra till kalas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150°. Smält smöret. Mixa kexen och blanda med smör och kanel. Tryck ut smulorna på botten och upp mot kanterna på en bakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
  2. Rör ihop ingredienserna till fyllningen och häll den i formen. Grädda i mitten av ugnen i ca 50 min tills kakan stelnat. Låt svalna.
  3. Smält marmeladen med 1 msk vatten i en kastrull och fördela den över kakan. Garnera med lime och halverade jordgubbar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.