Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med jordgubbstopp

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En krämig cheesecake i bakelseform gör sig lika bra på kaffebordet som i picknickkorgen.

Ingredienser

Instruktioner

1. Sätt ugnen på 150°. Lägg digestivekex och kardemumma i en mixer. Mixa till smulor. Smält smöret och häll över smulorna. Mixa till en smulig deg. 2. Fördela degen i tio stora muffinsformar i papper som rymmer ca 1 1/2 dl. Tryck ut degen längst botten och kanterna. Ställ formarna i kylen. 3. Tvätta citronen, riv skalet och pressa ut saften. Blanda citronskal och citronsaft med ricotta, creme fraiche, ägg, florsocker och jordgubbssylt. Ta fram formarna och fyll dem med ostkrämen. Grädda mitt i ugnen 25–30 min. Låt svalna. Skär av toppen på jordgubbarna och ställ en jordgubbe på varje kaka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.