Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med konjaksplommon

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Spännande och god cheesecake. Kan serveras kall eller ljummen med vispad grädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt katrinplommonen ligga ett par timmar i konjaken. Konjaken kan ersättas med portvin eller söt sherry om man vill.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Krossa kexen och smält smöret som hälls över smulorna. Tryck ut blandningen i en pajform, eller en form med löstagbar kant.
  3. Blanda kesellan med ägg, socker och vanillinsockret. Rör ned katrinplommonen med sitt spad. Bred ut smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen tills fyllningen stelnat, ca 30 minuter.
  4. Servera med vispad grädde. Eller spritsa grädden runt kanten på kakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.