Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med lax

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Cheesecake med lax smakar lyxigt av sommar

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula brödet i en matberedare. Blanda smulorna med det smälta smöret. Lägg bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diam. Tryck ut smulorna i formen och ställ kallt.
  2. Strimla laxen. Blanda lax, hälften av romkornen, gräddfil, créme fraiche, tomatpuré och senap. Smaka av med kryddor.
  3. Lägg gelatinbladeni kallt vatten 5 min. Krama ur bladen och smält med citronsaften i kastrull på svag värme. Blanda ner lösningen i laxsmeten.
  4. Häll smeten i pajskalet. Ställ tårtan att stelna i kylen några tim. Garnera tårtan.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • MiciSays 16 november 2012

    Rökt lax kan i Finland betyda kallrökt eller varmrökt. Jag ansåg att kallrökt verkade vara mera lämpligt, och det blev jättegott. Vi kan inte köpa stenbitsrom här så jag köpte 150 g kanadensisk sikrom, och den fungerade utmärkt den också. Vår maltlimpa från skärgården tror jag är rätt lik kavring, så det är en lämplig ersättare i den östra rikshalvan. Alla gäster runt farsdagsbrunchbordet prisade denna tårta och det blev inte en smula kvar då alla tagit till. Vi var 6 personer.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.