Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med lemoncurd

(1 kommentar)  
Skriv ut

Syrligt och gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smöra formen lätt. Mixa kexen tillsammans med det smälta smöret. Tryck ut smeten i botten på en vanlig pajform eller en form med löstagbar kant. Ställ svalt. Gör lemoncurden: tvätta citronerna och riv det yttersta skalet fint. Spara en tsk av raspet till fyllningen. Pressa ur 1 dl saft ur citronerna. Vispa samman alla ingredienserna till krämen utom smöret och sjud sakta under omrörning tills den tjocknat. Smält ner smöret i blandningen och ta från värmen. Kyl krämen något och låt stå svalt. Vispa samman grädden och sockret - det ska vara lättvispat men inte rinnigt. Vispa i osten och kör slätt. Lägg lite av lemoncurden i formen och bred ut över kex-botten. Låt stå svalt en stund. Slå ost-fyllningen i formen och kyl i frys till den stelnat. Ta fram kakan och lägg på lemoncurden, ställ därefter in kakan igen i frysen till dess allting stelnat.
  2. Ta fram kakan 10-15 min innan den ska serveras och låt den tina något i kylskåp.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • imminn 16 maj 2010

    Hej! Den verkar väldigt god. Jag bara undrar, du skriver att man ska ta lite av lemoncurden på bottnen, men ska man blanda resten med fyllningen eller hällas överst? Jag återkommer med betyg så fort jag gjort den. Ha det gott! Imminn

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.