Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med lingon

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Cheesecake med lingon

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda pepparkakskross och smör, tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant ca 23 cm i diameter. Ställ den i kylen för att stelna någon timme.
  2. Vispa upp äggen, tillsätt socker, kesella och vaniljsocker. Häll fyllningen i pajskalet, grädda i ugn vid 175º på nedersta falsen ca 30 min. Ta ut kakan och låt den svalna något. Höj ugnsvärmen till 200º.
  3. Blanda gräddfil, socker och vaniljsocker, bred det över kakan och grädda ytterligare 5 min så att glasyren stelnar. Låt kakan svalna några timmar innan den ska serveras. Garnera med rårörd lingonsylt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.