Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med mascarpone

 
Skriv ut

Leila bjuder på en härligt syrlig cheesecake med mascarponeost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Botten: Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör.
  3. Tryck ut kexblandningen till en botten i en räfflad pajform med löstagbara kanter, 24-26 cm i diameter. Förgrädda botten i mitten av ugnen i cirka 10 minuter och låt svalna.
  4. Fyllningen: Rör mascarponeost och kesella krämigt i en skål.
  5. Blanda i rivet limeskal, frön från urskrapad vaniljstång, strösocker, majsstärkelse och vispgrädde. Rör i två hela ägg och en äggula.
  6. Häll smeten över kexbotten och grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka 1 timme. Täck den med aluminiumfolie när den blivit gyllenbrun, så att den inte blir för mörk. Stäng av ugnen och låt eventuellt kakan stå kvar i eftervärme 30 minuter med ugnsluckan på glänt.
  7. Låt svalna helt innan servering.
  8. Tillbehör: Vispa crème fraiche tjock och luftig som vispgrädde (först blir den tunn men fortsätt vispa tills den tjocknar igen). Bred över kakan och toppa med färska bär.
  9. Leilas tips! Vispa inte ner äggen i smeten utan rör ner dem försiktigt. Detta förhindrar att cheesecaken blåser upp sig i ugnen och spricker på ytan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.