Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med mintchoklad

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme 12 minuter
Skriv ut

En god och festlig kaka...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg kakorna och chokladen i en matberedare eller mixer och kör till små smulor. Blanda med det smälta smöret och tryck ut blandningen försiktigt i en form med löstagbar kant, ca 20 cm diameter. Ställ in i frysen medan fyllningen görs.
  2. Vispa samman philadelphiaost, mascarpone, socker, mintlikör eller exrtakt samt livsmedelsfärg i en stor skål. Rör ner 40 g krossad mörk choklad och bred ut blandningen över den kalla bottnen. Släta ut med baksidan av en sked.
  3. Låt stå i kylen ungefär 1 timme.
  4. Lossa cheescaken från kanten med en vass kniv och ta försiktigt bort kanten. Strö över resterande krossad mörk choklad.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • vema30 13 april 2010

    hejsan undrar om mascarpone finns i vanliga mat affärer har nog aldrig lagt märke till det ?

  • EliBerg65 30 mars 2013

    Riktigt god kaka! Om ni inte hittar Mascarponeost fungerar det lika bra med Ricotta!

  • 701012 6 februari 2014

    Vad ska man göra med 100 g. mörk choklad med mintsmak? Man ska väl inte ha 110 g. på toppen???

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.