Cheesecakebotten med havregryn.
Instruktioner
- Ugn 225°
- Blanda havregryn, mjöl och socker. Smält smöret och mixa till en smulig röra. Bred ut på plåt med bakplåtspapper och grädda i ugn tills röran är gyllene. Låt svalna och mixa till smulor. Tryck ut smulorna i plastad springform, ca 24 cm. Ställ i kylskåp.
- Mixa jordgubbsylt och färskost. Vispa grädde och vänd i jordgubbsblandningen.
- Ta upp 4 gelatinblad, krama ur vätskan och smält på svag värme i jordgubbssaft, låt svalna. Häll saftblandningen i jordgubbsblandningen och vänd runt försiktigt.
- Häll ut på botten och låt stå minst 3 tim i kylen.
- Smält 2 gelatinblad i jordgubbsaft. Häll över kakan och låt stelna.
- Dela jordgubbar och blanda med socker och hackad mynta. Låt stå 10 min. Dekorera med jordgubbarna.
- Lycka till!
Publicerat den
31 maj 2010
Liknande recept
Skriv kommentar