Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med pärongele

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12-16 portioner
  • Tid: 11 timmar
Skriv ut

En trevlig dessert som smälter i munnen och blandar smaker utav kardemumma,vanilj och päron

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att plocka fram tre skålar, en stor och två mindre. Dela äggen så att vitan hamnar i den stora skålen och gulan hamnar i en utav de små. I den stora skålen häller du ner sockret och blandar sedan till vitsmet (inte för fluffig)
  2. Tillsammans med äggulorna blandar du ut cream cheese till en slät kräm I den oanvända skålan blandar du vispgrädde med vanillisocker och kardemumma. Vispa inte för länge, blanda bara försiktigt runt.
  3. Häll sedan ner de två mindre skålarna i den stora och rör sakta ihop till jämn smet. Låt smeten stå medans du tar och krossar digestivekexen och har ner dem i formen, gärna bakform med avtagbar botten för bästa servering. Täck hela botten med smulorna och har sedan ner smeten försiktigt så att kexen inte försvinner från där du häller. Ställ i frysen och låt stå i fem timmar.
  4. När ca 4 timmar och 30 minuter har gått tar du och lägger gelatinbladen i ett kallt vattenbad, går att göras på liten tallrik. Under tiden de ligger i vattenbadet så kokar du upp socker, vatten och glykos och låter koka ca 5 minuter. Ta av kastrullen från plattan och häll ner sockret i en skål som tål både varmt och kallt. Sedan har du ner gelatinbladen i det varma sockret och rör runt tills det är smält. Häll ner päronlikören och rör runt tills allt är blandat. Ställ in smeten i kylskåpet och rör runt var 5 minut i ca en halvtimme. Sedan häller du gelen över cheese cake´n och låter stå kallt en stund.
  5. Ta ur frysen ca 10 minuter innan servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • prut000 3 april 2009

    Jag tycker att receptet var väldigt krongligt. Allt det där med att ha flera bunkar och att hälla hit och hälla dit, helt onödigt!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.