Sätt ugnen på 150 grader.
Mixa digestivekexen i matberedaren med kniven monterad. Smält smöret och tillsätt det genom matarröret under gång. Kläm fast bakplåtspapper i en bakform med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter. Klipp bort papper runt ytterkanten. Fördela smulorna i formen och tryck ihop dem till en kaka. Grädda i ugnen, ca 10 minuter.
Vispa samman crème fraiche med kesella, exotisk juice, fruktsocker, vaniljsocker, ägg och salt i en bunke. Bred blandningen över kakbotten. Sätt in formen i nedre delen av ugnen, ca 50 minuter, tills fyllningen stelnar. Ta ut kakan och låt den kallna helt.
Dela passionsfrukterna, skrapa ur fruktkärnorna och lägg dem i en kastrull. Tillsätt juice och gelésocker Multi eller blötlagda gelatinblad och socker. Koka upp och låt koka 30 sekunder under omrörning. Häll upp massan i en skål och låt den svalna tills gelén blir trögflytande.
Bred gelén över kakan med en sked. Ställ kakan kallt så att gelén stelnar. Servera kakan som dessert eller som gott bakverk till kaffet.
Jag bjöd några av mina vänner på denna cheesecake och alla tyckte att den var jättegod. Tack för ett underbart gott recept.
Super god. Gjorde den till en tjejkväll. Blev inte mycket kvar och många frågade om receptet. Kommer göra denna fler ggr