Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med rökt fårfiol och löjrom

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Vacker och läcker cheesecake med rökt kött och pepparrot som är en klassisk smakkombination.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och låt det svalna. Smula brödet i matberedare. Tillsätt smöret och blanda med brödsmulorna. Häll över i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Tryck ut smulorna med handen över botten och en bit upp på formen kant. Ställ formen i kylen i minst 1 timme.
  2. Hacka köttet. Blanda créme fraiche, ost, pepparrot, senap och kött. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 5 minuter. Ta upp gelatinbladen och smält dem i en kastrull på väldigt svag värme. Ta från värmen, rör ner 3 msk av fyllningen i gelatinet. Häll över smeten i skålen med fyllning och blanda noga.
  3. Bred ut fyllningen över bottnen, täck med plastfolie och låt tårtan stelna i kylen i minst 4 timmar. Bred på löjrom och strö över hackad gräslök.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.