Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med saffran och bär, Viktväktarnas recept

 
Skriv ut

Denna var helt underbar. Fick göra den 3 gånger under jul och nyårshelgen. .

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa kexen i en mortel eller matberedare. Blanda med kanel, ingefära och margarin. Tryck ut i åtta tartelettformar och ställ dessa kallt en stund. Förgrädda 6-8 minuter i 200 grader.
  2. Se upp så att bottnarna inte blir brända. Låt dem svalna. Sänk värmen till 150 grader.
  3. Rör ut saffranet i kesella (10%). Blanda med philadelphia, lättkesella, socker, vanillinsocker, äggula, citronskal och citronsaft. Vispa äggvitan till hårt skum och vänd försiktigt ned i smeten. Fördela i formarna och grädda kakorna färdigt i 15-20 minuter.
  4. Servera kakorna kalla med några syrliga färska bär och en aning florsocker pudrat över. Här har vi använt björnbär och kixi!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.