Denna var helt underbar. Fick göra den 3 gånger under jul och nyårshelgen.
.
Instruktioner
- Krossa kexen i en mortel eller matberedare. Blanda med kanel, ingefära och margarin. Tryck ut i åtta tartelettformar och ställ dessa kallt en stund. Förgrädda 6-8 minuter i 200 grader.
- Se upp så att bottnarna inte blir brända. Låt dem svalna.
Sänk värmen till 150 grader.
- Rör ut saffranet i kesella (10%). Blanda med philadelphia, lättkesella, socker, vanillinsocker, äggula, citronskal och citronsaft. Vispa äggvitan till hårt skum och vänd försiktigt ned i smeten. Fördela i formarna och grädda kakorna färdigt i 15-20 minuter.
- Servera kakorna kalla med några syrliga färska bär och en aning florsocker pudrat över.
Här har vi använt björnbär och kixi!
Publicerat den
20 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar