- Serverar: 12 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Smaskig cheesecake, perfekt att göra dagen innan.
Instruktioner
- Hacka valnötter och choklad.
Vispa äggvitor till hårt skum. Tillsätt socker, lite i taget mot slutet.
Blanda försiktigt ner de hackade nötterna, chokladen och potatismjölet.
Bre ut smeten i en smord och mjölad form, 26 cm i diameter med löstagbar botten.
Grädda i 175 grader ca 25 minuter. Låt kakan svalna och gör under tiden fyllningen.
- Blanda ost, grädde, socker, vanillin socker och apelsinskal till en smidig kräm.
Rör ned äggulorna, en i taget tills allt är välblandat.
Bre ut smeten på nötbotten och grädda i 175 grader ca 30 minuter, tills ostkrämen har stelnat. Låt svalna.
- Smällt blockchoklad i en plastpåse i hett vatten. Klipp ett litet hål i ena hörnet och ringla chokladen över. Garnera med valnötter.
Publicerat den
6 maj 2014
Liknande recept
Skriv kommentar