Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med vaniljhonung

 
Skriv ut

En chessecake med vanilj och bottnen med mandel och nötter. Ringla honung över de rostade valnötterna vid servering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225° och 175°
  2. Kör mandel och nötter i en matberedare så att det blir finfördelat.
  3. Tillsätt socker, smör och mjöl och mixa ihop till en smulig massa. Platta ut nötmassan i en springform med löstagbar botten, smord eller bottnad med bakplåtspapper. Formen ska vara cirka 22 cm i diameter. Låt massan gå upp lite på formens vägg.
  4. Grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter i 225°. Den får inte bli brun.
  5. Vispa osten med elvisp tillsammans med ägg, socker, citronskal och citronsaft. Häll fyllningen i formen och grädda kakan i cirka 40 minuter i 175°.
  6. Låt kakan stå och stelna på svalt ställe.
  7. Rosta valnötterna i ugnen några minuter. Blanda honung och vaniljsocker. När kakan ska serveras lägger man valnötterna på eller bredvid kakan och ringlar över honung.
  8. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.