En chessecake med vanilj och bottnen med mandel och nötter.
Ringla honung över de rostade valnötterna vid servering.
Instruktioner
- Ugn 225° och 175°
- Kör mandel och nötter i en matberedare så att det blir finfördelat.
- Tillsätt socker, smör och mjöl och mixa ihop till en smulig massa.
Platta ut nötmassan i en springform med löstagbar botten, smord eller bottnad med bakplåtspapper.
Formen ska vara cirka 22 cm i diameter.
Låt massan gå upp lite på formens vägg.
- Grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter i 225°. Den får inte bli brun.
- Vispa osten med elvisp tillsammans med ägg, socker, citronskal och citronsaft.
Häll fyllningen i formen och grädda kakan i cirka 40 minuter i 175°.
- Låt kakan stå och stelna på svalt ställe.
- Rosta valnötterna i ugnen några minuter. Blanda honung och vaniljsocker.
När kakan ska serveras lägger man valnötterna på eller bredvid kakan och ringlar över honung.
- Lycka till!
Publicerat den
8 maj 2010
Liknande recept
Skriv kommentar