Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med vaniljpäron och kolasås

(1 kommentar)  
Skriv ut

Med Cantucciniskorpor som botten och vaniljinkokta päron och kryddnötter som topping känns denna cheesecake väldigt lyxig nästan som en dessert. Räds inte de många momenten , varje moment går snabbt att göra och är ganska enkla. En av de godaste cheesecakes jag vet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa skorporna till fint smul och tryck ut i en form som är ca 24 cm i diameter. Dela äggen i vitor och gulor. Vispa äggvitorna fast.Vispa äggulor och socker vitt och poröst i en annan bunke. Vispa grädden i en tredje bunke.
  2. Blanda äggulesmet och philadelphiaost och vänd i grädden. Smaksätt gräden med vaniljen och skalet av citronen. Vänd i äggvitorna. Bred ut i formen och låt stå i frys i ca 4 timmar.
  3. Blanda socker och vatten och det yttersta gula skalet av citronen. Tillsätt citronsaft och kanel och låt koka upp. Kärna ur päronen och skär i klyftor. Lägg päronen i lagen och låt koka upp och sjud några minuter tills päronen känns mjuka. Låt kallna.
  4. Hacka nötterna grovt och stek dem gyllenbruna i smöret ett par minuter. Ta från värmen och strö över den malda kanelen, rör om och låt kallna.
  5. Mät upp allt utom smöret till kolasåsen i en kastrull. Koka såsen 3-4 minuter tills den tjocknar något.Ta från värmen och rör i smöret. Ta fram cheesecaken och låt päronen rinna av. Lägg dem på kakan och strö över nötterna. Ringla kolasås över.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Evni 14 november 2013

    Super god cheesecake

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.