Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med vit choklad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Cheesecake med vit choklad

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa kexen till smulor. Smält smöret och blanda ned kexsmulorna. Fördela i 8 muffinsformar (ta gärna dubbla formar så blir det stadigare).
  2. Tryck ihop smulblandningen så det blir en kakbotten i varje form. Hetta upp 1/2 dl grädde i en kastrull. Bryt sönder chokladen, tag kastrullen av värmen och rör ned chokladen i grädden. Rör tills det smält. Låt det sedan svalna helt.
  3. Vispa under tiden resten av grädden och vänd sedan ihop med den smälta chokladen. Fyll muffinsformarna med chokladgrädde och ställ dem kallt till servering, gärna i frysen. Sikta över lite kakao vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.