Lite omständiga att göra, men ack så goda!
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader, smörj 6 normalstora hål i en muffinsplåt eller placera 6 dubbla pappersformar på en vanlig bakplåt.
- Blanda socker och cream cheese till en jämn ostblandning i en skål.
- Gör sedan blåbärssåsen genom att mixa blåbär, likör och socker till en slät och fin blandning i en matberedare. Sila såsen genom en finmaskig sil, så att alla blåbärsfrön försvinner. Låt sedan ostblandningen och blåbärssåsen stå så länge.
- Sikta mjöl och bakpulver i en stor skål och rör sedan ned smält smör, apelsinskal och ½ tsk salt. Vispa samman ägg och mjölk i en annan skål, häll sedan blandningen i mjölblandningen och blanda allt väl.
- Fördela hälften av smeten i formarna, lägg tre blåbär och 1 tsk ostblandning i varje och fyll på med resten av smeten. Grädda kakorna i 15 min och kontrollera med en provsticka att de är färdiga i mitten. Låt dem sedan svalna lite på ett galler.
- När det är dags att servera bakelserna lägger du upp dem på assietter, ringlar blåbärssås över dem och pudra dem med florsocker.
Publicerat den
8 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar