Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake- och blåbärsbakelser med blåbärssås

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Lite omständiga att göra, men ack så goda!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader, smörj 6 normalstora hål i en muffinsplåt eller placera 6 dubbla pappersformar på en vanlig bakplåt.
  2. Blanda socker och cream cheese till en jämn ostblandning i en skål.
  3. Gör sedan blåbärssåsen genom att mixa blåbär, likör och socker till en slät och fin blandning i en matberedare. Sila såsen genom en finmaskig sil, så att alla blåbärsfrön försvinner. Låt sedan ostblandningen och blåbärssåsen stå så länge.
  4. Sikta mjöl och bakpulver i en stor skål och rör sedan ned smält smör, apelsinskal och ½ tsk salt. Vispa samman ägg och mjölk i en annan skål, häll sedan blandningen i mjölblandningen och blanda allt väl.
  5. Fördela hälften av smeten i formarna, lägg tre blåbär och 1 tsk ostblandning i varje och fyll på med resten av smeten. Grädda kakorna i 15 min och kontrollera med en provsticka att de är färdiga i mitten. Låt dem sedan svalna lite på ett galler.
  6. När det är dags att servera bakelserna lägger du upp dem på assietter, ringlar blåbärssås över dem och pudra dem med florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.