Alla älskar cheesecake och visst är det roligt att kunna göra en ny och lite annorlunda variant. Här kommer min senaste, direkt "importerad" från New York. Bjud cheesecaken, dekorerad med dina favoritbär, som dessert efter en lätt middag.
Instruktioner
- Ugn: 175°
- Krossa kexen till finstötta smulor. Tillsätt socker och kanel. Rör så att allt blandas väl.
- Smält matfettet. Rör ner det i kexsmulorna. Arbeta samman till en deg med hjälp av fingertopparna. Tryck ut degen i en form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar kant. Ställ formen kallt så länge.
- Tvätta och torka citronen. Riv skalet till fyllning 1. Blanda samman skalet med Philadelphia-ost, socker och salt. Rör så att det blir krämigt. Tillsätt äggen och rör en stund till. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 13 minuter.
- Rör samman gräddfil, socker och vaniljsocker till fyllning
- Ta ut kakan och stäng av ugnsvärmen. Bred gräddfilssmeten över hela kakan. Ställ tillbaka formen i ugnen och låt den stå på eftervärme ca 6-8 minuter.
- Låt kakan kallna. Garnera med bär och mandelspån.
Publicerat den
1 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Underbar Cheesecake, vilken smakexplosion det blev med kanel i botten och citron i mellan lager. Tack för detta recept!
Jag blandade i lite mixade jordgubbar i gräddfilstoppingen, det bev gott. Men du, 13 minuters gräddningstid? Måste vara fel väl?