Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake utan botten

 
  • Serverar: 5-6 portioner
Skriv ut

Ja, som sagt varianterna på cheescake är många.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Tvätta apelsinerna, dela den ena. Riv skalet av den ena halvan och pressa saften så att du får ½ dl råsaft.
  2. Vispa grädden och rör samman med ostmassan. Smaksätt med socker och apelsinskal och -saft. Smält gelatinet på svag värme i sin egen fuktighet och blanda med det övriga.
  3. Skrapa ned smeten i en vattensköljd form och täck över med folie. Låt stå i kylen för att stelna i minst 2 timmar eller över natten.
  4. Lossa desserten med en bordskniv och stjälp upp på ett fat. Stöt kexen och strö dem över som garnering. Skär den sista apelsinen i skivor och garnera också med dem.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.