Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake utan problem

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

En sötsak som är urenkel att göra och en glädje att få äta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pensla en 20 cm stor pajform med olja. Lägg kaksmulorna i en bunke. Tillsätt pepparkakskryddor och strösocker och rör om noga. Tillsätt smält smör och rör om. Pressa ner smeten noga längs formens botten och sida. Ställ i kylen i 20 minuter.
  2. Till fyllningen: Häll vatten i en liten värmetålig skål. Häll gelatin över ytan och ställ skålen över sjudande vatten. Rör om med en metallsked tills gelatinet har löst sig. Låt svalna.
  3. Vispa osten tills den mjuknat. Tillsätt citronskal och juice och vispa tills det blandats. Tillsätt strösocker lite i taget och vispa i 3 minuter tills det blandats. Häll något av blandningen i det lösta och avsvalnade gelatinet och rör om noga. Häll sedan gelatinblandningen i ostmixen.
  4. Vispa grädden i en medelstor bunke tills den stelnat. Vänd ner den vispade grädden i ostmixen. Ös upp i pajformen med brödsmulorna. Ställ i kylen i 3 timmar eller tills det stelnat.
  5. Blanda socker och vatten i en liten kastrull och rör om tills sockret löst sig. Tillsätt lime- eller citronskivor och låt sjuda 2-3 minuter. Ta upp skivorna med en gaffel och låt svalna. Servera cheesecake med citron eller limeskivor.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • BullSofie 17 juni 2012

    Detta låter kanongott! citronssaften som ska vara i. Är det från en pressad citron eller är det "dricksaft"? Ska den i så fall vara koncentrerad eller utspädd? Tacksam för svar då jag vill testa denna på midsommar. =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.