Allt-i-ett: kladdig brownie, krämig cheesecake och ljuvligt fluffig hallongrädde.
Instruktioner
- Brownie:
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en liten långpanna, 22x33 cm. Smält chokladen över ett vattenbad. Vispa smör och florsocker krämigt med elvisp i en bunke. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa efter varje. Tillsätt vetemjölet, lite i taget, och vispa kraftigt så att smeten blir helt slät. Häll långsamt ner den smälta chokladen samtidigt som du vispar. Klicka i smeten i formen och jämna till ytan.
- Cheesecake:
Vispa färskost, florsocker och vaniljextrakt på låg hastighet med elvisp till en slät smet. Vispa ner äggen, ett i taget. Vispa tills smeten är helt slät. Häll smeten ovanpå browniesmeten och jämna försiktigt till ytan. Grädda kakan mitt i ugnen i 35-40 minuter eller tills cheesecakeslagret känns fast och är lätt gyllenbrunt längs kanterna. Låt kakan kallna helt. Täck därefter över den och låt den stå kallt i minst 2 timmar, gärna över natten.
- Hallongrädde:
Vispa grädde, florsocker och hallon med elvisp tills grädden är ganska tjock men inte helt fast.
- Lyft kakan ur formen. Skär den i rutor. Bred eller spritsa en rejäl klick hallongrädde ovanpå varje bit. Garnera kakan med färska hallon.
Publicerat den
6 januari 2016
Liknande recept
Skriv kommentar