Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecakebrownie med fluffig hallongrädde

 
  • Serverar: 18 portioner
Skriv ut

Allt-i-ett: kladdig brownie, krämig cheesecake och ljuvligt fluffig hallongrädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Brownie: Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en liten långpanna, 22x33 cm. Smält chokladen över ett vattenbad. Vispa smör och florsocker krämigt med elvisp i en bunke. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa efter varje. Tillsätt vetemjölet, lite i taget, och vispa kraftigt så att smeten blir helt slät. Häll långsamt ner den smälta chokladen samtidigt som du vispar. Klicka i smeten i formen och jämna till ytan.
  2. Cheesecake: Vispa färskost, florsocker och vaniljextrakt på låg hastighet med elvisp till en slät smet. Vispa ner äggen, ett i taget. Vispa tills smeten är helt slät. Häll smeten ovanpå browniesmeten och jämna försiktigt till ytan. Grädda kakan mitt i ugnen i 35-40 minuter eller tills cheesecakeslagret känns fast och är lätt gyllenbrunt längs kanterna. Låt kakan kallna helt. Täck därefter över den och låt den stå kallt i minst 2 timmar, gärna över natten.
  3. Hallongrädde: Vispa grädde, florsocker och hallon med elvisp tills grädden är ganska tjock men inte helt fast.
  4. Lyft kakan ur formen. Skär den i rutor. Bred eller spritsa en rejäl klick hallongrädde ovanpå varje bit. Garnera kakan med färska hallon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.