Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecakebrownie med hallongrädde

 
Skriv ut

En dessert i tre lager som är en fröjd för ögat såväl som för gommen. Man kan byta ut hallonen mot sådana bär eller frukter som det är säsong för.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ger ca 12 bitar
  2. Värm ugnen till 175 grader. Lägg chokladen i en värmetålig skål ovanpå en kastrull med sjudande vatten. Skålens botten får inte vidröra kastrullens botten. Värm tills chokladen har smält och är slät.
  3. Vispa samman smör och socker till brownien i en bunke med elvisp. Vispa ned äggen ett i taget. Skrapa ner det som fastnat på kanterna med en slickepott mellan varje ägg och vispa samman ordentligt.
  4. Tillsätt mjölet lite i taget och vispa ner det ordentligt. Vispa sedan på högre hastighet tills smeten är slät. Häll långsamt i den smälta chokladen och blanda ordentligt. Häll smeten i en bakplåt som mäter ca 33*23*5 cm och är klädd med bakplåtspapper. Jämna till smeten.
  5. Lägg färskost, socker och vanilessens i en bunke och vispa samman med elvisp på låg hastighet till en slät och tjock smet. Tillsätt ett ägg i taget och skrapa ner det som fastnat på kanterna mellan varje ägg. Smeten skall vara slät och krämig i konsistensen. Vispa på högre hastighet mot slutet för att göra smeten fluffigare. Övervispa inte för ostmasan kan skära sig. Bred smeten ovanpå browniesmeten och jämna till.
  6. Grädda i ca 30-40 minuter, eller tills cheesecakelagret känns fast och är gyllenbrunt längs mde kanterna, i mitten skall det fortfarande vara blekt. Låt kakan kallna helt. Täck sedan över den och låt stå i kylen i 2 timmar eller gärna över natten.
  7. Gräddtäcke: Vispa grädde, florsocker och hallon med elvisp tills grädden är tjock men inte fast. Ta ut kakan ur plåten och placera den rättvänd på ett fat. Bred ut grädden jämnt ovanpå cheesecakelagret och dekorera med hallon och skär i lämpligt stora bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.