Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecakebullar

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

En amerikansk klassiker i svensk tappning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop mjölken, hälften av vetemjölet samt jäst i en bunke. Låt jäsa i 1 timme i rumstemperatur. Tillsätt övriga ingredienser och knåda väl.
  2. Blanda ingredienserna till fyllningen i en skål. Mixa ihop ingredienserna till toppingen.
  3. Kavla ut degen tunt och gör den ca 30 cm bred. Bred på ett lager fyllning och rulla ihop degen löst. Skär bitar i lagom bullstorlek.
  4. Placera bullarna i en ugnsfast form och häll lite av cheesecaketoppingen över dem. Låt bullarna jäsa till dubbel storlek.
  5. Sätt ugnen på 180 grader.
  6. Pensla bullarna med ägg. Tryck ut ett hål i mitten av varje bulle och fördela resten av cheesecaketoppingen i fördjupningen. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.