En amerikansk klassiker i svensk tappning.
Instruktioner
- Rör ihop mjölken, hälften av vetemjölet samt jäst i en bunke. Låt jäsa i 1 timme i rumstemperatur. Tillsätt övriga ingredienser och knåda väl.
- Blanda ingredienserna till fyllningen i en skål.
Mixa ihop ingredienserna till toppingen.
- Kavla ut degen tunt och gör den ca 30 cm bred.
Bred på ett lager fyllning och rulla ihop degen löst. Skär bitar i lagom bullstorlek.
- Placera bullarna i en ugnsfast form och häll lite av cheesecaketoppingen över dem. Låt bullarna jäsa till dubbel storlek.
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Pensla bullarna med ägg. Tryck ut ett hål i mitten av varje bulle och fördela resten av cheesecaketoppingen i fördjupningen. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 10 minuter.
Publicerat den
6 juni 2013
Liknande recept
Skriv kommentar