Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecakebullar

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Mums! Ett av mina påhitt när jag har experimenterat, sjukt goda som folk faktiskt frågar efter =)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med degen. Smält smöret sakta på spisen, blanda i grädde och mjölk. Det behöver verkligen inte vara 37 grader, jag brukar alltid värma ordentligt.
  2. Häll sedan över smörblandningen på jäst, sirap, kardemumma och salt, rör tills att jästen har löst sig. När detta är gjort börja ös i mjöl tills du har en smidig deg som inte kladdar sig fast allt för mycket när du tar i den.
  3. Låt degen sen vila i 30-45 minuter under lock eller handduk.
  4. Nu är det dax att börja med fyllningen. Rör ihop smör och philadelphiaost till en krämig sörja. Riv i limeskal, saft efter smak, flor- och vaniljsocker och låt stå i rumsvärme. Och jag bör lägga till att det skadar ju inte om du dubblar ingredienserna till fyllningen =)
  5. När degen är färdigjäst, knåda den snabbt och kavla sedan ut så tunt det bara går på mjölat bakbord.
  6. Bred ut fyllningen och rulla ihop från långsidan. Klipp i lagom bitar och lägg sedan dessa bitar i bullformar på en plåt. Dessa ska sedan jäsa i ca 30 minuter ytterligare.
  7. Färdigjästa bullar penslas med en blandning av mjölk och ägg, sedan strösslas med pärlsocker. Värm ugnen till 250 grader och baka mellan 10-12 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • carnis 11 november 2009

    Fyllningen var jättegod men sjävla bulldegen tyckte jag blev för kompakt så nästa gång gör jag en vanlig vetedeg

  • mallan34 19 november 2009

    Verkligen supergoda bullar ! Fast andra gången jag gjorde dom så tog jag dubbelt så mkt fyllning :) Toppenbra bullrecept !

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.