Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecakemuffins med jordgubbar

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Dessa muffins bjöd jag på när jag hade kalas i sommras.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt först ugnen på 180 grader. Ställ ut muffinsformar på en plåt.
  2. Vispa ihop smör och socker till en vit pösig smet. Slå sedan i äggen, ett i taget. Vänd ner mjölet, rör ner vaniljsockret och mjölk. Fördela smeten i pappersformarna. Grädda i ca 10 minuter tills muffinsarna rest sig och är gyllenbruna. Kontrollera med en provsticka att de är klara. Lägg över på galler att svalna.
  3. Smält chokladen i mikrougn eller i en ugnsfast form över en kastrull med sjudande vatten. Ställ åt sidan att svalna. Rör ihop Cream cheese, cream fraiche, vaniljsocker och florsocker i en separat skål. Häll sedan i den smälta chokladen.
  4. Bred ett tjockt lager glasyr över muffinsen, de ska precis nå upp till kanten på formen. Ställ de kallt i ca 1½ timme så att glasyren stelnar. Dekorera med färska jordgubbar och sedan servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.