- Serverar: 12 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Dessa muffins bjöd jag på när jag hade kalas i sommras.
Instruktioner
- Sätt först ugnen på 180 grader. Ställ ut muffinsformar på en plåt.
- Vispa ihop smör och socker till en vit pösig smet. Slå sedan i äggen, ett i taget. Vänd ner mjölet, rör ner vaniljsockret och mjölk. Fördela smeten i pappersformarna. Grädda i ca 10 minuter tills muffinsarna rest sig och är gyllenbruna. Kontrollera med en provsticka att de är klara. Lägg över på galler att svalna.
- Smält chokladen i mikrougn eller i en ugnsfast form över en kastrull med sjudande vatten. Ställ åt sidan att svalna. Rör ihop Cream cheese, cream fraiche, vaniljsocker och florsocker i en separat skål. Häll sedan i den smälta chokladen.
- Bred ett tjockt lager glasyr över muffinsen, de ska precis nå upp till kanten på formen. Ställ de kallt i ca 1½ timme så att glasyren stelnar. Dekorera med färska jordgubbar och sedan servera.
Publicerat den
7 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar