Frasig marängbotten, krämig färskostfyllning, vanilj och lime. Toppa sen härligheten med sommarbär.
Instruktioner
- Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 5 minuter. Klyv vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
- Vispa äggulorna pösiga med socker och vaniljfrön. Vispa ner osten och limeskalet. Vispa grädden och vänd ner den i äggsmeten.
- Lyft upp gelatinet och smält det på väldigt svag värme. Tillsätt 3 msk av gräddsmeten i kastrullen och rör ut gelatinet. Häll över gelatinsmeten i gräddsmeten och blanda noga.
- Vispa äggvitorna till ett skum. Vänd ner dem i gräddsmeten.
- Lägg marängen i en form med löstagbar kant, 24–26 centimeter i diameter. Häll på smeten, täck formen och frys tårtan minst 4 timmar.
- Låt tårtan stå i rumstemperatur cirka 30 minuter innan servering. Garnera med färska bär och mynta.
Publicerat den
22 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar