Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecaketårta till Sara 19 juli

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Frasig marängbotten, krämig färskostfyllning, vanilj och lime. Toppa sen härligheten med sommarbär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 5 minuter. Klyv vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
  2. Vispa äggulorna pösiga med socker och vaniljfrön. Vispa ner osten och limeskalet. Vispa grädden och vänd ner den i äggsmeten.
  3. Lyft upp gelatinet och smält det på väldigt svag värme. Tillsätt 3 msk av gräddsmeten i kastrullen och rör ut gelatinet. Häll över gelatinsmeten i gräddsmeten och blanda noga.
  4. Vispa äggvitorna till ett skum. Vänd ner dem i gräddsmeten.
  5. Lägg marängen i en form med löstagbar kant, 24–26 centimeter i diameter. Häll på smeten, täck formen och frys tårtan minst 4 timmar.
  6. Låt tårtan stå i rumstemperatur cirka 30 minuter innan servering. Garnera med färska bär och mynta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.